Receptbeskrivning
Grillad ryggbiff naturelle med chèvre- och lökpaj och basilikasky
Ingredienser
för
4 st ryggbiff, skivor à 175–200 g
1 msk rapsolja
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten, kallt
1 st purjolök
1 st vitlöksklyfta, skivad
1 msk smör
1 tsk salt
0.5 tsk peppar
350 g chèvreost, i skivor
2 st ägg
1.5 dl mjölk
3 st schalottenlökar
1 msk smör
4 dl vatten
2 msk kalvfond, koncentrerad
1 dl rödvin
1 tsk collorit soya, (färgsoja)
1 tsk maizena, majsstärkelse
1 st basilika, kruka
1 krm salt
1 krm peppar
2 msk smör, till montering (går att utesluta)
1 basilika, färsk till garnering
1 msk rapsolja
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten, kallt
1 st purjolök
1 st vitlöksklyfta, skivad
1 msk smör
1 tsk salt
0.5 tsk peppar
350 g chèvreost, i skivor
2 st ägg
1.5 dl mjölk
3 st schalottenlökar
1 msk smör
4 dl vatten
2 msk kalvfond, koncentrerad
1 dl rödvin
1 tsk collorit soya, (färgsoja)
1 tsk maizena, majsstärkelse
1 st basilika, kruka
1 krm salt
1 krm peppar
2 msk smör, till montering (går att utesluta)
1 basilika, färsk till garnering
Beskrivning
1. Pajdeg: Hacka snabbt ihop degen och tryck ut den i en pajform, ca 24 cm, picka bottnen och ställ i kylen 30 min.
2. Sätt ugnen på 225°. Grädda pajskalet 10 min mitt i ugnen.
3. Fyllning: Smörfräs till löken, salta och peppra och låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 200°. Lägg löken i pajskalet med den skivade chèvreosten ovanpå. Blanda ägg och mjölk och häll blandningen över.
4. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 min tills äggstanningen har stannat.
2. Sätt ugnen på 225°. Grädda pajskalet 10 min mitt i ugnen.
3. Fyllning: Smörfräs till löken, salta och peppra och låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 200°. Lägg löken i pajskalet med den skivade chèvreosten ovanpå. Blanda ägg och mjölk och häll blandningen över.
4. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 min tills äggstanningen har stannat.
Visningar: 463
Inlagt 2012-02-28 21:57:08

