Receptbeskrivning

Entrecote med grönt kryddsmör och hasselbackspotatis

Ingredienser för
12 st potatisar, medelstora, av fast sort, t ex bin
4 st entrecôte
75 g smör
1 tsk dragon
1 tsk körvel
1 tsk persilja
2 krm salt
3 msk ströbröd
grönsallad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och skölj potatisarna. Lägg en i taget på en träslev, skär tunna skivor, men inte helt igenom.
2. Smält 25g smör. Smörj ett ugnssäkert fat.
3. Lägg potatisarna med den skurna sidan upp. Pensla med smält smör och strö på salt.
4. Stek potatisarna mitt i ugnen på 225 °C i ca 35 min.
5. Blanda 50g rumsvarmt smör med finhackad dragon, körvel och persilja och ställ i kylen.
6. Pensla potatisarna igen med smör och strö över ströbröd.
7. Stek ytterligare 10 min, tills potatisarna är mjuka rakt igenom.
8. Salta och peppra köttet, stek eller grilla 5-10 min.
9. Lägg upp köttet och klicka på kryddsmör.
10. Servera direkt med hassellbackspotatis och grönsallad till.

Visningar: 566
Inlagt 2012-02-28 21:57:58