Receptbeskrivning

Latmansbiff

Ingredienser för
500 g nötfärs
1 st ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 st vitlöksklyfta pressad
1 msk smör
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk kalvfond
800 g potatis
200 g fetaost tärnad
2 st tomater i mindre bitar
1 tsk rosmarin hackad


  40 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 250°. Skölj och klyfta potatisen. Lägg klyftorna i en långpanna med bakplåtspapper. Salta och droppa oljan över. Baka mitt i ugnen 20-30 min. Rör om efter halva tiden.

2. Blanda färs, ägg, salt. peppar och vitlök i en bunke. Rör tills smeten är väl blandad. Hätta upp smöret i en stekpanna med släpplätt beläggning, 24 cm i diameter. Lägg färsen som en enda stor biff och platta till.

3. Stek på medelvärme i 3-4 min till fin färg. Vänd med hjälp av
ett lock och stek den ytterligare i 2 min. Sänk värmen och håll grädde och kalvfond runt biffen Strö över fetaost, tomater och rosmarin. Låt biffen skjuda under lock i ytterligare 3-4 min.

4. Servera tillsammans med klyftpotatis.

Visningar: 481
Inlagt 2013-11-07 07:05:18