Receptbeskrivning
Kokt fisk med ägg och räkor
Ingredienser
för
600-800 g vit fisk
1 l vatten
2 msk salt
1 dl torrt vitt vin
10 st persiljestjälkar
1 st gul lök
10 st svartpepparkorn
2 st stjärnanis
24 st räkor, ca
4 st ägg, kokta i 6 minuter, hackade
5 pepparrot, riven
2 st citroner, halverade
körvel, färsk
1 msk smör
2 msk schalottenlök, finhackad
2 dl torrt vitt vin
4 dl hemkokt fiskbuljong, eller 1 fiskbuljongtärn
2 dl grädde
1 krm salt
0.5 krm vitpeppar
1 msk smör, rumsvarmt
1 msk vetemjöl
1 tsk citronsaft, pressad
1 l vatten
2 msk salt
1 dl torrt vitt vin
10 st persiljestjälkar
1 st gul lök
10 st svartpepparkorn
2 st stjärnanis
24 st räkor, ca
4 st ägg, kokta i 6 minuter, hackade
5 pepparrot, riven
2 st citroner, halverade
körvel, färsk
1 msk smör
2 msk schalottenlök, finhackad
2 dl torrt vitt vin
4 dl hemkokt fiskbuljong, eller 1 fiskbuljongtärn
2 dl grädde
1 krm salt
0.5 krm vitpeppar
1 msk smör, rumsvarmt
1 msk vetemjöl
1 tsk citronsaft, pressad
Beskrivning
1. VitvinsåsHetta upp smör i en gryta och fräs löken långsamt tills den är genomskinlig.
2. Häll på vin och låt koka ihop till hälften.
3. Häll buljongen i grytan och låt allt koka ihop till ca 3 deciliter.
4. Vispa ner grädden i koket och låt småkoka ytterligare 10 minuter.
5. Smaksätt med salt och peppar.
6. RedningBlanda det rumsvarma smöret med vetemjöl till en beurre manié (redning) och vispa ner det i grytan. Låt såsen koka långsamt i 5 minuter.
7. Tillsätt citronsaft, blanda och sila såsen för att få den helt slät.
8. Koka upp alla ingredienser till lagen i en kastrull.
9. FiskSänk med hjälp av en hålslev ner fiskbitarna i lagen och låt dem sjuda på svag värme tills fiskköttet blivit ogenomskinligt och lossar från ryggbenet.
10. Servera fisken med räkor, ägg, pepparrot, citron, körvel samt vitvinssås.
2. Häll på vin och låt koka ihop till hälften.
3. Häll buljongen i grytan och låt allt koka ihop till ca 3 deciliter.
4. Vispa ner grädden i koket och låt småkoka ytterligare 10 minuter.
5. Smaksätt med salt och peppar.
6. RedningBlanda det rumsvarma smöret med vetemjöl till en beurre manié (redning) och vispa ner det i grytan. Låt såsen koka långsamt i 5 minuter.
7. Tillsätt citronsaft, blanda och sila såsen för att få den helt slät.
8. Koka upp alla ingredienser till lagen i en kastrull.
9. FiskSänk med hjälp av en hålslev ner fiskbitarna i lagen och låt dem sjuda på svag värme tills fiskköttet blivit ogenomskinligt och lossar från ryggbenet.
10. Servera fisken med räkor, ägg, pepparrot, citron, körvel samt vitvinssås.
Visningar: 595
Inlagt 2013-11-07 12:24:05

