Receptbeskrivning

Kokt fisk med ägg och räkor

Ingredienser för
600-800 g vit fisk
1 l vatten
2 msk salt
1 dl torrt vitt vin
10 st persiljestjälkar
1 st gul lök
10 st svartpepparkorn
2 st stjärnanis
24 st räkor, ca
4 st ägg, kokta i 6 minuter, hackade
5 pepparrot, riven
2 st citroner, halverade
körvel, färsk
1 msk smör
2 msk schalottenlök, finhackad
2 dl torrt vitt vin
4 dl hemkokt fiskbuljong, eller 1 fiskbuljongtärn
2 dl grädde
1 krm salt
0.5 krm vitpeppar
1 msk smör, rumsvarmt
1 msk vetemjöl
1 tsk citronsaft, pressad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. VitvinsåsHetta upp smör i en gryta och fräs löken långsamt tills den är genomskinlig.
2. Häll på vin och låt koka ihop till hälften.
3. Häll buljongen i grytan och låt allt koka ihop till ca 3 deciliter.
4. Vispa ner grädden i koket och låt småkoka ytterligare 10 minuter.
5. Smaksätt med salt och peppar.
6. RedningBlanda det rumsvarma smöret med vetemjöl till en beurre manié (redning) och vispa ner det i grytan. Låt såsen koka långsamt i 5 minuter.
7. Tillsätt citronsaft, blanda och sila såsen för att få den helt slät.
8. Koka upp alla ingredienser till lagen i en kastrull.
9. FiskSänk med hjälp av en hålslev ner fiskbitarna i lagen och låt dem sjuda på svag värme tills fiskköttet blivit ogenomskinligt och lossar från ryggbenet.
10. Servera fisken med räkor, ägg, pepparrot, citron, körvel samt vitvinssås.

Visningar: 542
Inlagt 2013-11-07 12:24:05