Receptbeskrivning
Laxkebab
Ingredienser
för
500 g laxfilé
1 st vitlöksklyfta
2 st salladslökar
1 st röd spansk pepparfrukt
1 tsk salt
1 tsk ingefära färsk, riven
1 st citron cest + saft
1 st ägg
1 msk smör
1 st vitlöksklyfta
2 st salladslökar
1 st röd spansk pepparfrukt
1 tsk salt
1 tsk ingefära färsk, riven
1 st citron cest + saft
1 st ägg
1 msk smör
Beskrivning
Gör så här:
1. Skär laxen i tunna skivor och hacka det sedan i små bitar.
2. Skala och finhacka vitlöken. Hacka salladslöken. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Blanda hacket försiktigt med laxen.
3. Tillsätt salt, ingefära, citronskal, citronsaft och ägg.
Blanda till en jämn färs.
4. Forma färsen till avlånga rullar och stek dem i smör i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Stick in spett.
1. Skär laxen i tunna skivor och hacka det sedan i små bitar.
2. Skala och finhacka vitlöken. Hacka salladslöken. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Blanda hacket försiktigt med laxen.
3. Tillsätt salt, ingefära, citronskal, citronsaft och ägg.
Blanda till en jämn färs.
4. Forma färsen till avlånga rullar och stek dem i smör i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Stick in spett.
Visningar: 612
Inlagt 2013-11-07 12:31:47

