Receptbeskrivning
Chocolate chip cookie dough
Ingredienser
för
Beskrivning
Chocolate chip cookie dough 25st
Botten:
3 ½dl krossad digestivekex
1dl smält smör
150g hackad choklad
Deg:
100g rumsvarmt smör
3msk socker
1dl farinsocker
1tsk vaniljsocker
½krm salt
2dl vetemjöl
200g choklad skuren i tärningar eller 2dl chokladpluppar
Fyllning:
300g philiadelphiaost
1st ägg
½dl socker
1tsk vaniljsocker
Botten: Krossa digestivekexen fint. Smält smöret och blanda ner det i kexsmulorna. Hacka chokladen och blande ner det i kexblandningen. Använd en form 20x20 och lägg ner ett bakplåtspapper och smöra den med smält smör. Lägg kexblandningen i formen och platta ut den och en bit upp på kanterna. Grädda den i ugnen på 175 grader i ca 5 minuter
Deg: Vispa rumsvarmt smör, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och salt. Tillsätt vetemjöl och vispa bara tills mjölet har blandat sig i smörsmeten. Hacka chokladen i tärningar eller använd chokladpluppar och blanda ner det i degen.
Fyllning: Vispa philiadelphiaost och socker. Tillsätt ägg och vaniljsockret och vispa en kort stund. Häll ostsmeten över kexbotten. Klicka degen över ostfyllningen. Grädda i ugn i 175 grader i ca 35 minuter tills den fått fin färg. Låt kallna. Gärna till dagen efter. Dekorera gärna med smält choklad. Skär i ca 25 bitar.
Botten:
3 ½dl krossad digestivekex
1dl smält smör
150g hackad choklad
Deg:
100g rumsvarmt smör
3msk socker
1dl farinsocker
1tsk vaniljsocker
½krm salt
2dl vetemjöl
200g choklad skuren i tärningar eller 2dl chokladpluppar
Fyllning:
300g philiadelphiaost
1st ägg
½dl socker
1tsk vaniljsocker
Botten: Krossa digestivekexen fint. Smält smöret och blanda ner det i kexsmulorna. Hacka chokladen och blande ner det i kexblandningen. Använd en form 20x20 och lägg ner ett bakplåtspapper och smöra den med smält smör. Lägg kexblandningen i formen och platta ut den och en bit upp på kanterna. Grädda den i ugnen på 175 grader i ca 5 minuter
Deg: Vispa rumsvarmt smör, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och salt. Tillsätt vetemjöl och vispa bara tills mjölet har blandat sig i smörsmeten. Hacka chokladen i tärningar eller använd chokladpluppar och blanda ner det i degen.
Fyllning: Vispa philiadelphiaost och socker. Tillsätt ägg och vaniljsockret och vispa en kort stund. Häll ostsmeten över kexbotten. Klicka degen över ostfyllningen. Grädda i ugn i 175 grader i ca 35 minuter tills den fått fin färg. Låt kallna. Gärna till dagen efter. Dekorera gärna med smält choklad. Skär i ca 25 bitar.
Visningar: 250
Inlagt 2013-11-07 20:07:53






30 min