Receptbeskrivning
Harissa marinerad fläskfilé
Ingredienser
för
Beskrivning
Harrisamarinerad fläskfilé6port
1kg fläskfilé
Harissapuré:
1st röd paprika
1msk olivolja
4st röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
2st vitlöksklyftor
1tsk malen koriander
2msk tomatpuré
1tsk salt
2krm svartpeppar
Puré:
Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Stek bitarna i olja tills de fått fin färg. Lägg över på ett fat och låt svalna.
Dela, kärna ur och grovhacka chilifrukten. Skala och grovhacka vitlöken. Mixa paprika, chili, vitlök, koriander, tomatpuré, salt och peppar i matberedare eller med mixerstav till en ganska slät puré.
Putsa fläskfilén fri från senor. Skär i 2 cm tjocka skivor. Platta till dem lätt med handen.
Lägg köttet i en långpanna. Bre på harissapurén, täck med plastfolie och låt marinera i kylen i ca 3 timmar.
Stek eller grilla köttet ca 3 minuter på varje sida. Vänd köttet under stekningen så att marinaden inte bränns.
1kg fläskfilé
Harissapuré:
1st röd paprika
1msk olivolja
4st röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
2st vitlöksklyftor
1tsk malen koriander
2msk tomatpuré
1tsk salt
2krm svartpeppar
Puré:
Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Stek bitarna i olja tills de fått fin färg. Lägg över på ett fat och låt svalna.
Dela, kärna ur och grovhacka chilifrukten. Skala och grovhacka vitlöken. Mixa paprika, chili, vitlök, koriander, tomatpuré, salt och peppar i matberedare eller med mixerstav till en ganska slät puré.
Putsa fläskfilén fri från senor. Skär i 2 cm tjocka skivor. Platta till dem lätt med handen.
Lägg köttet i en långpanna. Bre på harissapurén, täck med plastfolie och låt marinera i kylen i ca 3 timmar.
Stek eller grilla köttet ca 3 minuter på varje sida. Vänd köttet under stekningen så att marinaden inte bränns.
Visningar: 581
Inlagt 2013-11-07 20:10:15






30 min