Receptbeskrivning
Proteinplättar
Ingredienser
för
Beskrivning
Proteinplättar med havregryn1port.
3st äggvitor
0,5dl lätt kvarg (kesella)
0,5dl havregryn
salt
Mixa äggvitor,lättkvarg, havregryn och salt med stavmixer. Låt stå och svälla 3 – 5 minuter. Häll smeten i små klickar i stekpannan. I en bra teflonpanna behövs normalt inget stekfett. Grädda försiktigt på båda sidor, gärna 2-3 plättar samtidigt så går det snabbt.
Servera med t.ex. 3 msk lättkvarg (45 kcal)och 1 skivad kiwi (46 kcal)eller 1 kopp blåbär (83 kcal).
De överblivna äggulorna kan man spara och använda till t.ex. chokladmousse.
3st äggvitor
0,5dl lätt kvarg (kesella)
0,5dl havregryn
salt
Mixa äggvitor,lättkvarg, havregryn och salt med stavmixer. Låt stå och svälla 3 – 5 minuter. Häll smeten i små klickar i stekpannan. I en bra teflonpanna behövs normalt inget stekfett. Grädda försiktigt på båda sidor, gärna 2-3 plättar samtidigt så går det snabbt.
Servera med t.ex. 3 msk lättkvarg (45 kcal)och 1 skivad kiwi (46 kcal)eller 1 kopp blåbär (83 kcal).
De överblivna äggulorna kan man spara och använda till t.ex. chokladmousse.
Visningar: 283
Inlagt 2013-11-07 20:12:18






30 min