Receptbeskrivning

Proteinplättar

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Proteinplättar med havregryn1port.

3st äggvitor
0,5dl lätt kvarg (kesella)
0,5dl havregryn
salt

Mixa äggvitor,lättkvarg, havregryn och salt med stavmixer. Låt stå och svälla 3 – 5 minuter. Häll smeten i små klickar i stekpannan. I en bra teflonpanna behövs normalt inget stekfett. Grädda försiktigt på båda sidor, gärna 2-3 plättar samtidigt så går det snabbt.

Servera med t.ex. 3 msk lättkvarg (45 kcal)och 1 skivad kiwi (46 kcal)eller 1 kopp blåbär (83 kcal).

De överblivna äggulorna kan man spara och använda till t.ex. chokladmousse.

Visningar: 283
Inlagt 2013-11-07 20:12:18