Receptbeskrivning
Gratinerade grönsaker med sås
Ingredienser
för
500 g kokta grönsaker
2 msk smör
3 msk mjöl
3 dl buljong
1 dl grädde
1 krm salt, vitpeppar
2 st Äggulor
2 msk riven ost
2 msk smör
3 msk mjöl
3 dl buljong
1 dl grädde
1 krm salt, vitpeppar
2 st Äggulor
2 msk riven ost
Beskrivning
Gratineringstid 10 min.
Fräs fett och mjöl till såsen. Späd med vätskan och låt såsen koka 3-5 min. Krydda och smaka av. Låt såsen svalna något och rör ned gulorna.
Lägg de väl avrunna grönsakerna på ett smort eldfast fat och häll gratinsåsen över. Lägg på klickar av smör och strö riven ost över.
Gratinera tills rätten fått färg.
Fräs fett och mjöl till såsen. Späd med vätskan och låt såsen koka 3-5 min. Krydda och smaka av. Låt såsen svalna något och rör ned gulorna.
Lägg de väl avrunna grönsakerna på ett smort eldfast fat och häll gratinsåsen över. Lägg på klickar av smör och strö riven ost över.
Gratinera tills rätten fått färg.
Visningar: 508
Inlagt 2013-11-08 12:12:19






30 min