Receptbeskrivning

Helstekt entrecote med haricots verts

Ingredienser för
800 g entrecote
salt och malen svartpeppar
vitlökspulver
smör till stekning
till servering:
4 portioner kokt potatis
400 g kokta haricots verts
sky


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Värm ugnen till 200°. Gnid in köttet med salt, peppar och vitlökspulver. Bryn det vackert runt om i smör. Lägg köttet på galler i en ugnssäker form. Slå lite vatten pannan. Stick en köttermometer så att spetsen hamnar mitt i köttet.
2. Ställ formen på galler ganska långt ner i ugnen och stek köttet tills innertemperaturen är 63-70 °.
3. Låt köttet vila i minst 10 minuter insvept i folie. Dra ur termometern och skiva köttet. Sila skyn från ugnsformen och blanda den i en kastrull med köttsaften från foliepaketet. Hetta upp skyn och servera till köttet.

Visningar: 745
Inlagt 2013-11-09 12:03:19