Receptbeskrivning

Helstekt entrecôte med tillbehör

Ingredienser för
800 g entrecôte i bit
1.5 tsk salt
1 tsk svartpeppar, grovmald
1 msk timjanblad, färska
1 tsk rosmarin, färsk, grovhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
4 msk schalottenlök, finhackad
1 msk+75 g smör, rumsvarmt
4 msk rödvin
1 krm salt
0.5 krm nymald svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. RödvinssmörFräs schalottenlöken i 1 matsked smör utan att den tar färg.
2. Häll på rödvinet och koka ned vätskan till en tredjedel.
3. LÃ¥t svalna.
4. Blanda lök- och rödvinsblandningen med det rumsvarma smöret, salt och peppar.
5. KöttSätt ugnen på 125 grader.
6. Gnid in köttet runt om med kryddorna.
7. Lägg det i en ugnssäker form.
8. Stick in en stektermometer i mitten och stek mitt i ugnen tills köttet har en innertemperatur på 55 grader, det tar cirka 1.5-2 timmar.
9. Ta ut köttet och låt det vila i 10 minuter innan det skivas.
10. Servera köttet med rödvinssmöret och till exempel grillad tomat och rostad mandelpotatis.

Visningar: 1179
Inlagt 2013-11-09 12:06:40