Receptbeskrivning

Gulaschgryta

Ingredienser för
600 g nötkött/bog, högrev el fransyska, tärnad
2 st medelstora gula lökar, hackade
2 st gröna paprikor, skurna i små bitar
1 st röd paprika, skuren i små bitar
1 st morot, skivad
1 st tomater, delad i fyra bitar
3 msk matolja
1 hel kummin
2 st vitlöksklyftor, krossade
3 msk sött paprikapulver
vatten
salt
3 msk gulaschkräm på tub
0.5 kg potatis, tärnad
crème fraiche
timjan till garnering
vitt bröd


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Tärna köttet, grönsakerna och hacka löken.
2. Hetta upp grytan och häll i matoljan och bryn löken.
3. Tillsätt sedan paprikorna och fräs till dem lite lätt.
4. Lägg i det tärnade köttet och bryn till det.
5. Då köttet har brynts lite så häll på paprikapulver och blanda ihop det väl.
6. Häll på vatten så de täcker köttet. OBS! Se till att inte paprikapulvret blir bränt för då får den en besk smak.
7. Låt grytan puttra på medelvärme.
8. Tillsätt sedan gulaschkrämen, kummin och den krossade vitlöken. Låt grytan puttra tills köttet är näst intill färdigt.
9. Under tiden köttet kokar, skala och tärna potatisen.
10. Häll sedan potatisen i grytan, fyll på med vatten så de täcker potatisen och koka tillsammans med köttet tills potatisen är färdiga.
11. Servera gulaschen med en klick Crème fraiche på toppen, en kvist timjan och vitt bröd till.

Visningar: 496
Inlagt 2013-11-09 16:16:53