Receptbeskrivning
Skaldjurssoppa
Ingredienser
för
300 g räkor med skal
1 st stjälk selleri
1 st morot
0.5 st purjolök
1 st citrongräs
1 st fiskbulljongtärning
0.5 l vatten
1 msk hummerfond
3 st stjälkar dill
salt och peppar
1 st stjälk selleri
1 st morot
0.5 st purjolök
1 st citrongräs
1 st fiskbulljongtärning
0.5 l vatten
1 msk hummerfond
3 st stjälkar dill
salt och peppar
Beskrivning
Skala räkorna. Skala moroten och dela i stora bitar, likaså sellerin, purjolöken och citrongräset, som också krossas lätt. Plocka av dillvipporna och lägg åt sidan,
Lägg renset från räkorna tillsammans med resten på en plåt och rosta lätt i ugnen vid 175 grader i ca 15 minuter.
Koka upp vatten med fiskbuljongen, lägg i de rostade grönsakerna och räkorna och låt koka 45 minuter. Sila av och reducera ner till 2/3 delar.
Hacka dill och räkor grovt.
Red soppan med grädde och lite maizena beroende på hur tjock du vill ha soppan.
Smaka av med lite hummerfond och salt och peppar.
Tillsätt dill och räkor just innan servering.
Lägg renset från räkorna tillsammans med resten på en plåt och rosta lätt i ugnen vid 175 grader i ca 15 minuter.
Koka upp vatten med fiskbuljongen, lägg i de rostade grönsakerna och räkorna och låt koka 45 minuter. Sila av och reducera ner till 2/3 delar.
Hacka dill och räkor grovt.
Red soppan med grädde och lite maizena beroende på hur tjock du vill ha soppan.
Smaka av med lite hummerfond och salt och peppar.
Tillsätt dill och räkor just innan servering.
Visningar: 545
Inlagt 2013-11-11 12:42:04

