Receptbeskrivning
Honung- och peppar glaserad älgstek
Ingredienser
för
600 g Älgstek, fransyska eller innnlår
1.5 msk nymalen svartpeppar
1 msk hel anis
1 msk torkad timjan
0.5 dl honung
1 dl soja
1 dl rapsolja
1.5 msk nymalen svartpeppar
1 msk hel anis
1 msk torkad timjan
0.5 dl honung
1 dl soja
1 dl rapsolja
Beskrivning
Sätt ugnen på 150°C.
Blanda honung, soja och olja. Krossa och blanda svartpeppar, anisfrö och timjan.
Pensla köttet med 1/3 av marinaden. Strö på kryddblandningen i ett jämt lager.
Sätt i en stektermometer så att spetsen hamnar mitt i köttet. Stek köttet i cirka 1 ½ timme, till innertemperatur 65°C.
Pensla köttet med marinaden minst 2 gånger under stektiden.
Blanda honung, soja och olja. Krossa och blanda svartpeppar, anisfrö och timjan.
Pensla köttet med 1/3 av marinaden. Strö på kryddblandningen i ett jämt lager.
Sätt i en stektermometer så att spetsen hamnar mitt i köttet. Stek köttet i cirka 1 ½ timme, till innertemperatur 65°C.
Pensla köttet med marinaden minst 2 gånger under stektiden.
Visningar: 508
Inlagt 2013-11-11 13:07:58






120 min