Receptbeskrivning
Mjuk pepparkaka
Ingredienser
för
4 st ägg
6 dl strösocker
2 tsk bikarbonat
2 tsk nejlikor, malda
2 tsk ingefära
2 tsk kanel, malen
2 tsk kardemumma, malen
6 dl vetemjöl ev. extra
3 dl gräddfil
1 msk vetemjöl ev. extra
smör till formarna
skorpmjöl till formarna
6 dl strösocker
2 tsk bikarbonat
2 tsk nejlikor, malda
2 tsk ingefära
2 tsk kanel, malen
2 tsk kardemumma, malen
6 dl vetemjöl ev. extra
3 dl gräddfil
1 msk vetemjöl ev. extra
smör till formarna
skorpmjöl till formarna
Beskrivning
Receptet ger 2 avlånga formar.
1. Värm ugnen till 175 °.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda bikarbonat och kryddor med mjölet och vänd ner i äggsmeten. Rör i gräddfilen.
3. Tillsätt 1 -2 msk mjöl om smeten känns för tunn. Extra mjölmängd beror på gräddfilens konsistens.
4. Häll smeten i välsmorda och bröade formar, 1 1/2-2 liter, och grädda i ugnen på nedersta falsen cirka 55 minuter.
5. Låt svalna cirka 5 minuter i formarna. Vänd upp dem på galler och låt pepparkakorna svalna helt under sina urdiskade formar.
1. Värm ugnen till 175 °.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda bikarbonat och kryddor med mjölet och vänd ner i äggsmeten. Rör i gräddfilen.
3. Tillsätt 1 -2 msk mjöl om smeten känns för tunn. Extra mjölmängd beror på gräddfilens konsistens.
4. Häll smeten i välsmorda och bröade formar, 1 1/2-2 liter, och grädda i ugnen på nedersta falsen cirka 55 minuter.
5. Låt svalna cirka 5 minuter i formarna. Vänd upp dem på galler och låt pepparkakorna svalna helt under sina urdiskade formar.
Visningar: 160
Inlagt 2013-11-11 17:39:25






45 min