Receptbeskrivning
Fransk-svensk älggryta
Ingredienser
för
300 g ytterlår av älg
2 st medelstora gula lökar
2 st vitlöksklyftor
2 msk dijonsenap
1 st knäve torkade trattkantareller
1 msk matolja
1.5 dl grädde
1 msk smör
2 dl köttbuljong
2 st medelstora gula lökar
2 st vitlöksklyftor
2 msk dijonsenap
1 st knäve torkade trattkantareller
1 msk matolja
1.5 dl grädde
1 msk smör
2 dl köttbuljong
Beskrivning
Hacka vitlöken fint, och tärna ner löken i centimeterstora bitar, och stek i smör.
Skär köttet i lagom stora bitar.
Bryn köttet.
Häll på buljong och smula ner de torkade kantarellerna.
Låt småkoka i 45-60 minuter. Blanda ner senap och smaka av.
Red av med grädde och eventuellt maizena om såsen upplevs för tunn.
Skär köttet i lagom stora bitar.
Bryn köttet.
Häll på buljong och smula ner de torkade kantarellerna.
Låt småkoka i 45-60 minuter. Blanda ner senap och smaka av.
Red av med grädde och eventuellt maizena om såsen upplevs för tunn.
Visningar: 306
Inlagt 2013-11-11 17:48:37






90 min