Receptbeskrivning

Enkel ozzo bucco

Ingredienser för
400 g kött av lägg eller bog
3 msk crema di pomedori
2 msk tomatpuré
1 st burk krossade tomater
0.5 l köttbuljong
150 g rökt sidfläsk eller bacon
4 st vitlöksklyftor
2 st stora gula lökar
salt och peppar


  120 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Skär köttet i lagom stora tärningar.
Hacka lök, Dela vitlöken i kvartar alternativt hela klyftor, och krossa dom.
Strimla fläsket.
Fräs allt på hög värme.
Häll över buljong, och lägg i lagerblad.
Tillsätt korssad tomat, tomat puré och Crema di pomedori.
Låt koka minst en och en halv timme, kan med fördel stå i ugnen på 100-150 grader, så bränner den inte.
Smaka av på slutet med salt och peppar

Visningar: 256
Inlagt 2013-11-11 17:53:25