Receptbeskrivning

Laxfilé med fetaost, potatisbullar och tomat

Ingredienser för
600 g mittbit laxfilé utan skinn
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 knippe basilika
1 st vitlöksklyfta, pressad
200 g fetaost
800 g potatis
3 st äggulor
2 msk maizena
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
4 st tomater
1 msk honung


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175°. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
2. Dela laxen i portionsbitar, salta och peppra.
3. Grovhacka basilika och blanda med vitlök och fetaost.
4. Potatisbullar: Mosa den kokta potatisen och blanda med äggulor, maizena, olivolja, salt och peppar.
5. Forma till bullar och lägg på en smord plåt. Lägg på laxen och fördela fetaosten överst.
6. Halvera tomaterna och ställ dem på plåten. Ringla på honung, salta och peppra lätt på tomaterna. Baka i övre delen av ugnen ca 20 minuter tills laxen känns färdig.

Visningar: 508
Inlagt 2013-11-13 16:27:30