Receptbeskrivning
Rosmarinlax med feta och rödbetor
Ingredienser
för
1 st laxbit, ca 1 kilo
1 kg rödbetor
1 msk rapsolja, eller majsolja
1 tsk salt
100 g grekisk fetaost
1 dl matlagningsyoghurt
1 tsk rosmarin, hackad
1 krm svartpeppar, grovmald
potatisklyftor och eventuellt en klick matlag
1 kg rödbetor
1 msk rapsolja, eller majsolja
1 tsk salt
100 g grekisk fetaost
1 dl matlagningsyoghurt
1 tsk rosmarin, hackad
1 krm svartpeppar, grovmald
potatisklyftor och eventuellt en klick matlag
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och dela dem i klyftor.
2. Lägg rödbetorna i en ugnssäker form och häll över lite olja och salt. Rör om.
3. Baka rödbetorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
4. Skär under tiden laxen skinn- och benfri. Dela den i 4 portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form.
5. Mosa osten och blanda med yoghurt, rosmarin och svartpeppar. Fördela det på laxbitarna.
6. Sätt in laxen i ugnen bredvid rödbetorna och stek i ytterligare ca 15 minuter. Garnera med färsk rosmarin.
2. Lägg rödbetorna i en ugnssäker form och häll över lite olja och salt. Rör om.
3. Baka rödbetorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
4. Skär under tiden laxen skinn- och benfri. Dela den i 4 portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form.
5. Mosa osten och blanda med yoghurt, rosmarin och svartpeppar. Fördela det på laxbitarna.
6. Sätt in laxen i ugnen bredvid rödbetorna och stek i ytterligare ca 15 minuter. Garnera med färsk rosmarin.
Visningar: 540
Inlagt 2013-11-13 16:31:28






0 min