Receptbeskrivning
Ugnsbakad lax med currytäcke
Ingredienser
för
4 st laxfilébitar, (à 125 g)
1 st purjolök, liten
2 dl lätt crème fraiche
0.5 dl mjölk
1 st vitlöksklyfta, stor
1 tsk curry
2 tsk flingsalt
1 krm vitpeppar, nymald
1 dl västerbottensost, riven
1 st purjolök, liten
2 dl lätt crème fraiche
0.5 dl mjölk
1 st vitlöksklyfta, stor
1 tsk curry
2 tsk flingsalt
1 krm vitpeppar, nymald
1 dl västerbottensost, riven
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Ansa och strimla purjolöken. Strö den över laxen.
2. Blanda lätt creme fraiche, mjölk, pressad vitlök, curry, salt och peppar. Bred blandningen över laxen och strö över ost.
3. Gratinera mitt i ugnen 15–20 min. Servera laxen med ris och någon grönsak, t ex broccoli.
2. Blanda lätt creme fraiche, mjölk, pressad vitlök, curry, salt och peppar. Bred blandningen över laxen och strö över ost.
3. Gratinera mitt i ugnen 15–20 min. Servera laxen med ris och någon grönsak, t ex broccoli.
Visningar: 850
Inlagt 2013-11-13 16:32:59