Receptbeskrivning
Risotto med grönsaker
Ingredienser
för
2 st morötter, ca 150 g
1 st rotselleri, ca 100 g
1 st röd paprika
1 st purjolök, eller 1 gul lök
2 msk olivolja
3 dl avorioris
8 dl hönsbuljong
2 msk smör
1 dl parmesanost, eller prästost, färskriven
kött, korv eller skinka
1 st rotselleri, ca 100 g
1 st röd paprika
1 st purjolök, eller 1 gul lök
2 msk olivolja
3 dl avorioris
8 dl hönsbuljong
2 msk smör
1 dl parmesanost, eller prästost, färskriven
kött, korv eller skinka
Beskrivning
1. Skala morötter och selleri. Kärna ur paprikan. Skär alla grönsaker i små bitar.
2. Fräs grönsaker och ris i olja i en kastrull.
3. Rör i hälften av buljongen och låt riset koka på svag värme under lock ca 20 min. Späd och rör ned resten av buljongen när det första har kokat in.
4. Rör ner smör och ost och smaka av med salt. Servera ev med mera ost.
2. Fräs grönsaker och ris i olja i en kastrull.
3. Rör i hälften av buljongen och låt riset koka på svag värme under lock ca 20 min. Späd och rör ned resten av buljongen när det första har kokat in.
4. Rör ner smör och ost och smaka av med salt. Servera ev med mera ost.
Visningar: 205
Inlagt 2013-11-13 16:40:41






0 min