Receptbeskrivning

Kryddig potatissallad

Ingredienser för
1 kg potatis
1 st pepparfrukt, röd spansk
1 dl olivolja
0.5 dl vit balsamvinäger
1 msk dijonsenap
0.5 dl örtkryddor, finhackade t ex persilja och bas
2 st vitlöksklyftor
0.5 tsk salt
2 st knipplökar, röda eller 1 rödlök och 1 bit
4 st tomater, marinerade soltorkade
1 dl parmesanost, grovt riven


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
2. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Blanda med olja, balsamvinäger, senap och örtkryddor. Skala och pressa i vitlöken och smaka av med salt.
3. Låt potatisen rinna av och skär den i mindre bitar. Häll över dressingen och låt potatisen kallna. Ansa och skiva löken. Finhacka de soltorkade tomaterna.
4. Vänd ner lök, tomater och ost i potatisen och servera salladen till grillat eller stekt kött, fågel eller fisk.

Visningar: 221
Inlagt 2013-11-13 16:49:18