Receptbeskrivning

Skinkfyllda kronärtskockor

Ingredienser för
2 skinkrester
1 buljong, från tärning
1 st gul lök
4 potatismos, hemlagat eller av pulver
1 st äggula
2 kronärtskocksbottnar
riven ost
persilja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Passar kanske en tv-kväll när man är sugen på något litet. Rätten går att förbereda i god tid.

1. Sätt ugnen på 275°. Skär skinkan mycket fint och finhacka löken. Koka skinka och lök med buljongen en kort stund så att det blir genomhett. Sila buljongen och spara den.
2. Gör i ordning ett fast potatismos. Blanda skinka och lök med potatismos och rör det luftigt. Späd med lite av buljongen till lagom konsistens. Rör ned äggulan.
3. Lägg ut kronärtskockorna i en smord ugnsform. Klicka på moset. Strö över lite riven ost och gratinera rätten i ugn.

Visningar: 401
Inlagt 2014-01-12 10:59:42