Receptbeskrivning
Italiensk pizzadeg
Ingredienser
för
25 g jäst
3.75 dl vatten fingervarmt
3 msk olja olivolja eller rapsolja
0.75 tsk salt
9.5 dl mjöl
3.75 dl vatten fingervarmt
3 msk olja olivolja eller rapsolja
0.75 tsk salt
9.5 dl mjöl
Beskrivning
Smula jästen i en bunk för att sedan röra om det i fingervarmt vatten.
Tillsätt sedan olja och salt.
Tillsätt mjöl successivt.
Knåda degen tills den är smidig och fin. Degen kan tyckas vara lite kletig.
Låt sedan degen jäsa i 30-60 min (60 min för bästa resultat, 30min går ifall man har ont om tid).
Grädda i mitten av ugnen, 225 - 250 grader i 10 -15 min.
*Tips
Kavla ut degen på ugnspapper för att undvika att lyfta den utkavlade degen, detta är för att degen kan klibba sig fast på ytan.
Tillsätt sedan olja och salt.
Tillsätt mjöl successivt.
Knåda degen tills den är smidig och fin. Degen kan tyckas vara lite kletig.
Låt sedan degen jäsa i 30-60 min (60 min för bästa resultat, 30min går ifall man har ont om tid).
Grädda i mitten av ugnen, 225 - 250 grader i 10 -15 min.
*Tips
Kavla ut degen på ugnspapper för att undvika att lyfta den utkavlade degen, detta är för att degen kan klibba sig fast på ytan.
Visningar: 515
Inlagt 2013-11-14 10:50:31

