Receptbeskrivning
Supersnabb thaigryta
Ola Berg via AlltomMat.se
Ingredienser
för
120 g purjolök
10 g ingefära, färsk, liten bit
1 st citrongräs
400 g blandfärs
1 msk matolja
2 tsk sambal oelek
2 msk fisksås
400 ml kokosmjölk, i burk
100 g spenat, färsk
jasminris, limeklyftor och hackade jordnötte
10 g ingefära, färsk, liten bit
1 st citrongräs
400 g blandfärs
1 msk matolja
2 tsk sambal oelek
2 msk fisksås
400 ml kokosmjölk, i burk
100 g spenat, färsk
jasminris, limeklyftor och hackade jordnötte
Beskrivning
1. Skölj och skär purjon i 1/2 cm tjocka skivor. Skala och finhacka eller riv ingefäran. Banka på citrongräset med t ex skaftet på en kniv, dela det i 2 bitar. Bryn blandfärs och ingefära i olja i en wok eller stekpanna.
2. Tillsätt purjo, citrongräs, sambal, fisksås, och kokosmjölk. Sjud ca 5 min. Tillsätt spenaten precis på slutet. Plocka ev ur citrongräset och servera med jordnötter, lime och jasminris.
2. Tillsätt purjo, citrongräs, sambal, fisksås, och kokosmjölk. Sjud ca 5 min. Tillsätt spenaten precis på slutet. Plocka ev ur citrongräset och servera med jordnötter, lime och jasminris.
Visningar: 499
Inlagt 2013-11-14 18:30:56