Receptbeskrivning

Ljusa Chocolate chip cookies

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Ljusa Chocolate Chip Cookies 30st

130g hasselnötter (2dl)
300g mörk choklad
230g rumsvarmt smör
170g strösocker (1 3/4dl)
120g farinsocker (1 1/2dl)
330g vetemjöl (5 1/2dl)
7g bikarbonat (1 1/2tsk)
3g vaniljsocker (1/2tsk)
55g ägg (1st )
Sätt ugnen på 190C, varmluftsfunktion. Häll hasselnötterna i en form och rosta dem i ugnen ca 8min. Låt nötterna svalna, lägg dem i en ren kökshandduk och skrubba av skalet. Hacka dem sedan grovt. Hacka också chokladen om du inte använder chokladknappar. Vispa smör, socker och farinsocker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Rör ner ägget i smörblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Arbeta in nöt och chokladhacket. Dela degen i 30bitar, rulla dem till kulor och lägg dem glest på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Platta till kulorna och grädda dem mitt i ugnen i ca 10min. eller tills kakorna har fått fin färg. Låt kakorna svalna en aning och flytta dem därefter till ett galler för att svalna helt. Förvara torrt.

Visningar: 252
Inlagt 2013-11-14 19:28:39