Receptbeskrivning
Ljusa Chocolate chip cookies
Ingredienser
för
Beskrivning
Ljusa Chocolate Chip Cookies 30st
130g hasselnötter (2dl)
300g mörk choklad
230g rumsvarmt smör
170g strösocker (1 3/4dl)
120g farinsocker (1 1/2dl)
330g vetemjöl (5 1/2dl)
7g bikarbonat (1 1/2tsk)
3g vaniljsocker (1/2tsk)
55g ägg (1st )
Sätt ugnen på 190C, varmluftsfunktion. Häll hasselnötterna i en form och rosta dem i ugnen ca 8min. Låt nötterna svalna, lägg dem i en ren kökshandduk och skrubba av skalet. Hacka dem sedan grovt. Hacka också chokladen om du inte använder chokladknappar. Vispa smör, socker och farinsocker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Rör ner ägget i smörblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Arbeta in nöt och chokladhacket. Dela degen i 30bitar, rulla dem till kulor och lägg dem glest på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Platta till kulorna och grädda dem mitt i ugnen i ca 10min. eller tills kakorna har fått fin färg. Låt kakorna svalna en aning och flytta dem därefter till ett galler för att svalna helt. Förvara torrt.
130g hasselnötter (2dl)
300g mörk choklad
230g rumsvarmt smör
170g strösocker (1 3/4dl)
120g farinsocker (1 1/2dl)
330g vetemjöl (5 1/2dl)
7g bikarbonat (1 1/2tsk)
3g vaniljsocker (1/2tsk)
55g ägg (1st )
Sätt ugnen på 190C, varmluftsfunktion. Häll hasselnötterna i en form och rosta dem i ugnen ca 8min. Låt nötterna svalna, lägg dem i en ren kökshandduk och skrubba av skalet. Hacka dem sedan grovt. Hacka också chokladen om du inte använder chokladknappar. Vispa smör, socker och farinsocker fluffigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Rör ner ägget i smörblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Arbeta in nöt och chokladhacket. Dela degen i 30bitar, rulla dem till kulor och lägg dem glest på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Platta till kulorna och grädda dem mitt i ugnen i ca 10min. eller tills kakorna har fått fin färg. Låt kakorna svalna en aning och flytta dem därefter till ett galler för att svalna helt. Förvara torrt.
Visningar: 252
Inlagt 2013-11-14 19:28:39






30 min.jpg)