Receptbeskrivning
Chop Suey med fläskfilé
Ingredienser
för
Beskrivning
Chop Suey Med Fläskfilé 4pers.
400g fläskfilé
2st gula lökar
100g vitkål
100g färska champinjoner
1st grön paprika
50g strimlade bambuskott
1tsk färsk riven ingefära
3 1/2dl vatten
1msk konc. Kycklingfond
1msk majsstärkelse + 2msk vatten
1msk kinesisk soja
salt och peppar
rapsolja
ris
30g mandelspån
Hetta upp en panna utan fett, lägg i mandelspånen och rosta dem ljusbruna. Lägg upp på en tallrik och låt svalna.
Putsa och skär fläskfilén i mycket tunna skivor, skala och skiva löken. Skiva vitkål, champinjoner och paprika tunt. Strimla bambuskotten i tändsticksstorlek. Skala och riv ingefäran. Bryn köttet i het panna med en knapp matsked olja. Salta och peppra lätt. När köttet fått färg lyfts det över till gryta eller kastrull. Fortsätt bryna lök, vitkål, champinjoner, paprika och bambuskott. Ryms inte allt i pannan får man bryna i omgångar innan allt blandas i grytan. Tillsätt riven ingefära, vatten och fond. Koka upp och sjud under lock i 5min. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud ytterligare i 3-4min., men nu utan lock. Smaka av med soja, salt och peppar. Lägg upp på fat och strö över rostade mandelspån. Servera med r
400g fläskfilé
2st gula lökar
100g vitkål
100g färska champinjoner
1st grön paprika
50g strimlade bambuskott
1tsk färsk riven ingefära
3 1/2dl vatten
1msk konc. Kycklingfond
1msk majsstärkelse + 2msk vatten
1msk kinesisk soja
salt och peppar
rapsolja
ris
30g mandelspån
Hetta upp en panna utan fett, lägg i mandelspånen och rosta dem ljusbruna. Lägg upp på en tallrik och låt svalna.
Putsa och skär fläskfilén i mycket tunna skivor, skala och skiva löken. Skiva vitkål, champinjoner och paprika tunt. Strimla bambuskotten i tändsticksstorlek. Skala och riv ingefäran. Bryn köttet i het panna med en knapp matsked olja. Salta och peppra lätt. När köttet fått färg lyfts det över till gryta eller kastrull. Fortsätt bryna lök, vitkål, champinjoner, paprika och bambuskott. Ryms inte allt i pannan får man bryna i omgångar innan allt blandas i grytan. Tillsätt riven ingefära, vatten och fond. Koka upp och sjud under lock i 5min. Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud ytterligare i 3-4min., men nu utan lock. Smaka av med soja, salt och peppar. Lägg upp på fat och strö över rostade mandelspån. Servera med r
Visningar: 1313
Inlagt 2013-11-14 19:29:47






30 min