Receptbeskrivning

Rostad blomkål, laxschnitzel och ärtkräm med chili

Ingredienser för
400 g laxfilé
1 st blomkål helt huvud
0.5 dl vetemjöl
2.5 dl ströbröd
2 st ägg
citron i klyftor
salt och peppar
Ärtkräm
4 dl gröna ärtor
citronskal finrivet från 1/2 citron
1 msk citronsaft
1 tsk grön chilifrukt urkärnad och finhackad


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 250°C. Ställ in en plåt i mitten.
Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Blanda med olivolja, hälften av saltet och peppar i en bunke.
Lägg ett bakplåtspapper på den varma plåten. Sprid ut blomkålen och tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter. Gör ärtkrämen under tiden.
Ärtkräm:
Koka ärterna mjuka enligt anvisning på förpackningen. Häll av ärterna, men spara vätskan. Mixa ärterna med citronskal, citronjuice, chili och ev mynta. Späd med kokvattnet till önskad konsistens. Smaka av med salt.
Skär laxen i tunna skivor, gärna på snedden. Krydda bitarna med resterande salt.
Häll ut mjöl och panko eller ströbröd på varsin tallrik.
Vispa upp äggen i en djup tallrik.
Vänd laxbitarna först i mjöl, därefter i ägg och sist i panko.
Stek laxen i smör ca 1⁄2 minut per sida.
Servera fisken med blomkålen, ärtkrämen och citronklyftor.

Visningar: 517
Inlagt 2013-11-15 10:36:07