Receptbeskrivning
Ingredienser för
25 g jäst
5 dl vatten
1 msk salt
2 msk olivolja
780 g vetemjöl


  120 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet. Spar lite till utbakningen.
2. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under duk ca 1 timme.
3. Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte.
4. Dela den i 4 delar. Forma till baguetter och lägg dem på plåtar med bakpapper. Pudra över lite mjöl. Låt jäsa under duk ca 30 min.
5. Sätt ugnen på 275°. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler utan duk.

Visningar: 620
Inlagt 2013-11-15 11:11:35