Receptbeskrivning

Popcornsoppa med färskostsnurror

Ingredienser för
2 majskorn, (à 340 g)
5 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
0.5 tsk currypulver, (+ 2 krm)
1.5 dl matlagningsgrädde
0.5 tsk salt
2 krm nymald vitpeppar
2 dl popcorn
4 st tunnbröd, gärna av fullkorn
125 g smaksatt färskost, t ex cantadou oliv
1 kruka krispsallad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Bred färskost på bröden. Lägg på salladsblad. Rulla ihop till rullar och linda in i plastfolie. Låt vila medan soppan tillagas.
2. Häll majskorn och vatten i en kastrull. Tillsätt buljongtärning och 1/2 tsk currypulver, låt koka upp. Tillsätt grädden och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Koka upp.
3. Ta bort plastfolien från rullarna och skär dem i cirka 2 cm breda bitar. Garnera soppan med poppade popcorn och pudra över lite extra curry. Servera med snurrorna. Ca 410 kcal per portion: 15 g fett • 17 g protein • 74 g kolhydrater

Visningar: 3699
Inlagt 2013-11-15 20:30:58