Receptbeskrivning
Rotfruktschips
Ingredienser
för
Beskrivning
2st. Morötter
2st. Palsternackor
2st. Rödbetor
1msk. Olja
1tsk. Flingsalt
Sätt ugnen på 180C,skala o hyvla rotfrukterna tunt. Lägg ut skivorna på ett bakplåtspapper på en plåt med varje rotfruktssort för sig - rödbetorna färgar av sig annars. Ställ plåten i mitten av ugnen i ca 30-40 min, låt plåten stå kvar i den avstängda ugnen i ca 15min efteråt för att chipsen ska torka. Ringla över lite olivolja, blanda runt med lite flingsalt. Häll över chipsen på en annan plåt eller skål med hushållspapper så att överflödig olja absorberas av pappret.
2st. Palsternackor
2st. Rödbetor
1msk. Olja
1tsk. Flingsalt
Sätt ugnen på 180C,skala o hyvla rotfrukterna tunt. Lägg ut skivorna på ett bakplåtspapper på en plåt med varje rotfruktssort för sig - rödbetorna färgar av sig annars. Ställ plåten i mitten av ugnen i ca 30-40 min, låt plåten stå kvar i den avstängda ugnen i ca 15min efteråt för att chipsen ska torka. Ringla över lite olivolja, blanda runt med lite flingsalt. Häll över chipsen på en annan plåt eller skål med hushållspapper så att överflödig olja absorberas av pappret.
Visningar: 203
Inlagt 2013-11-16 22:06:30






30 min