Receptbeskrivning

Spenat- o fetaostpaj

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Fetaost- och spenatpaj

100g keso naturell
2,5dl fullkornsdinkelmjöl
400g bladspenat
1-2st vitlöksklyftor
1/2tsk salt
1krm svartpeppar
ca 8st marinerade soltorkade tomater
ca 10st oliver
200g fetaost
3st ägg
3dl mjölk

Blanda keson med dinkelmjölet och tryck ut degen i en smord ugnsform. Låt vila i kylen ett tag. Sätt ugnen på 200°. Tina bladspenaten och kläm ur vattnet. Pressa i vitlöken och tillsätt salt och peppar. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 min. Ta sedan ut formen och låt svalna något. Strimla tomaterna. Fördela spenaten på pajdegen, lägg på tomaterna och oliverna samt smula över fetaosten. Vispa ihop äggen och mjölken och häll blandningen över pajen. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.

Visningar: 217
Inlagt 2013-11-17 11:58:07