Receptbeskrivning
Saffransbiscotti med pekannötter
Ingredienser
för
1 saffran, stött (0,5 g)
2 msk cointreau, eller grand marnier
100 g smör
3.5 dl vetemjöl, (210 g)
1 tsk bakpulver
1 dl pekannötter
1 st apelsin, eller citron, rivet skal
1 dl strösocker
1 st ägg, stort
2 msk cointreau, eller grand marnier
100 g smör
3.5 dl vetemjöl, (210 g)
1 tsk bakpulver
1 dl pekannötter
1 st apelsin, eller citron, rivet skal
1 dl strösocker
1 st ägg, stort
Beskrivning
1. Blanda saffran och likör och låt stå över natten.
2. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver. Hacka pekannötterna grovt.
3. Rör ner saffranssprit, smör, mjöl, nötter och citronskal i ägg- och sockerblandningen. Blanda väl.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma två längder, ca 30 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen 15-20 min. Låt svalna på plåten. Skär längderna i 2 cm breda snitt. Lägg dem med snittytan uppåt på plåten.
6. Eftertorka skorporna i 75° ca 40 min, gärna med varmluft.
2. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver. Hacka pekannötterna grovt.
3. Rör ner saffranssprit, smör, mjöl, nötter och citronskal i ägg- och sockerblandningen. Blanda väl.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma två längder, ca 30 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen 15-20 min. Låt svalna på plåten. Skär längderna i 2 cm breda snitt. Lägg dem med snittytan uppåt på plåten.
6. Eftertorka skorporna i 75° ca 40 min, gärna med varmluft.
Visningar: 231
Inlagt 2013-11-17 12:11:30






0 min.jpg)