Receptbeskrivning

Yakiniku

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
600g finstrimlat nötkött
0,5dl sesamfrön
1msk olja
10cm fint skuren purjolök Yakinikumarinad
1dl japansk soja
0,5msk sesamolja
1st pressad vitlöksklyfta
2msk socker
1msk färsk finriven ingefära Till servering:
3dl jasminris
300 kimchi (koreansk surkål) Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera köttet ca 15min. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna till fin färg. Lägg dem åt sidan. Hetta upp pannan med olja och stek köttet i omgångar itlls det mesta av marinaden kokat in, ca 5min. Lägg tillbaka allt i pannan och vänd ner purjolök och sesamfrön, stek ytterligare någon minut. Servera med jasminris och kimchi.

Visningar: 403
Inlagt 2013-11-18 16:26:16