Receptbeskrivning
Yakiniku
Ingredienser
för
Beskrivning
600g finstrimlat nötkött
0,5dl sesamfrön
1msk olja
10cm fint skuren purjolök Yakinikumarinad
1dl japansk soja
0,5msk sesamolja
1st pressad vitlöksklyfta
2msk socker
1msk färsk finriven ingefära Till servering:
3dl jasminris
300 kimchi (koreansk surkål) Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera köttet ca 15min. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna till fin färg. Lägg dem åt sidan. Hetta upp pannan med olja och stek köttet i omgångar itlls det mesta av marinaden kokat in, ca 5min. Lägg tillbaka allt i pannan och vänd ner purjolök och sesamfrön, stek ytterligare någon minut. Servera med jasminris och kimchi.
0,5dl sesamfrön
1msk olja
10cm fint skuren purjolök Yakinikumarinad
1dl japansk soja
0,5msk sesamolja
1st pressad vitlöksklyfta
2msk socker
1msk färsk finriven ingefära Till servering:
3dl jasminris
300 kimchi (koreansk surkål) Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera köttet ca 15min. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna till fin färg. Lägg dem åt sidan. Hetta upp pannan med olja och stek köttet i omgångar itlls det mesta av marinaden kokat in, ca 5min. Lägg tillbaka allt i pannan och vänd ner purjolök och sesamfrön, stek ytterligare någon minut. Servera med jasminris och kimchi.
Visningar: 462
Inlagt 2013-11-18 16:26:16

