Receptbeskrivning

Parmesanfylld kycklingfilé

Ingredienser för
400 g kycklingfilé
1 dl finskuren persilja
0.5 dl färskriven parmesan
0.5 tsk salt
peppar
1 st (fint hackad vitlöksklyfta)
1.5 msk fast eller flytande matfett till stekning


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skär en längsgående skåra i varje kycklingfilé. Blanda persilja, parmesan, salt, peppar och eventuellt vitlök.
2. Stoppa lite fyllning i varje filé och »sy« sedan igen dem med tandpetare.
3. Värm matfettet i en stekpanna. Bryn filéerna runt om tills de får fin färg.
4. Häll lite vatten i pannan och låt puttra, gärna under lock, tills filéerna är genomstekta. Det tar 15–20 minuter.
5. Servera direkt, men kycklingen smakar också fint ljummen eller kall.

Visningar: 824
Inlagt 2013-11-18 16:37:19