Receptbeskrivning
Kycklingfilé
Ingredienser
för
4 st kycklingfiléer
2 tsk salt
2 st vitlöksklyftor
2 st stjärnanis
1 tsk hel kardemumma
2 msk teryakisås
250 g rödkål
1 dl rårörda lingon
1 st färskt fikon
2 tsk salt
2 st vitlöksklyftor
2 st stjärnanis
1 tsk hel kardemumma
2 msk teryakisås
250 g rödkål
1 dl rårörda lingon
1 st färskt fikon
Beskrivning
1. Skala och hacka vitlöken.
2. Stöt anis och kardemumma grovt.
3. Blanda salt, vitlök, anis, kardemumma och teryakisås.
4. Vänd kycklingfiléerna i blandningen och se till att hela köttet täcks.
5. Lägg filéerna i en ugnsform.
6. Stick in termometern så att spetsen hamnar mitt i den tjockaste delen.
7. Ställ in termometern på 75˚.
8. Sätt ugnen på intervallånga 180˚.
9. Beräkna ca 20 minuter från det att ugnen är varm.
10. Hyvla rödkålen fint med en osthyvel.
11. Blanda med lingon till en sallad.
12. Skär kycklingfiléerna i rejäla skivor och pensla med teryakisås.
13. Servera med rödkålssalladen, toppad med klyftor av fikon, och kokt ris.
2. Stöt anis och kardemumma grovt.
3. Blanda salt, vitlök, anis, kardemumma och teryakisås.
4. Vänd kycklingfiléerna i blandningen och se till att hela köttet täcks.
5. Lägg filéerna i en ugnsform.
6. Stick in termometern så att spetsen hamnar mitt i den tjockaste delen.
7. Ställ in termometern på 75˚.
8. Sätt ugnen på intervallånga 180˚.
9. Beräkna ca 20 minuter från det att ugnen är varm.
10. Hyvla rödkålen fint med en osthyvel.
11. Blanda med lingon till en sallad.
12. Skär kycklingfiléerna i rejäla skivor och pensla med teryakisås.
13. Servera med rödkålssalladen, toppad med klyftor av fikon, och kokt ris.
Visningar: 631
Inlagt 2013-11-18 16:39:18

