Receptbeskrivning

Fyllt bröd med parmaskinka och getost

Ingredienser för
0.5 jäst
1 vatten
1 msk olja
0.5 tsk salt
3 vetemjöl
4 parmaskinka
125 g getost
olivolja
flingsalt
oliver
paprika


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Smula jästen i en degbunke. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig. Täck den med en bakduk och låt den jäsa ca 40 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord. Arbeta degen smidig.
Utbakning:
a. Baguette: Kavla ut den till en avlång platta ca 25 x 30 cm (för 4 port).
b. Runda bröd: Dela degen i två delar (för 4 port). Kavla ut varje del till en rund platta ca 25 cm. Lägg ena plattan i en rund form ca 25 cm i diameter.
Ta bort kanterna på getosten. Lägg parmaskinkan på degen och smula över osten.
a. Rulla ihop brödet som ser ut som en baguette. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper.
b. Lägg på den andra degplattan på det runda brödet och tryck till runt kanterna. Täck bröden med en bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°C.
Pensla brödet med lite olivolja och strö över flingsalt.
Grädda det avlånga brödet mitt i ugnen och formen i nedre delen av ugnen 20 - 25 minuter.
Låt bröden svalna på galler. Servera det med oliver och rostad paprika.

För alla
Gör glutenfri: baka ljust glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut getosten mot sojapålägg.

Visningar: 256
Inlagt 2012-02-28 22:31:15