Receptbeskrivning
Ingredienser för
16 st lasagneplattor
2 st gul lök(ar)
400 g köttfärs
400 g konserverade tomater, hela
1 dl vatten
1 köttbuljong
2 msk tomatpuré
2 st vitlöksklyfta(or)
1 st lagerblad
1 tsk oregano
75 g smör
5 msk vetemjöl
7 dl mjölk
2 dl riven ost
1 tsk salt
1 krm muskotnöt, malen
1 krm peppar


  1 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Börja med köttfärssåsen: Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör utan att den tar färg. Smula ner köttfärsen och låt den bryna med. Späd med tomat och vatten. Tillsätt buljongtärning, tomatpuré, vitlök och kryddor. Låt såsen småkoka under lock 30-40 min. Smaka av med salt.
Gör sedan ostsåsen: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Sjud 5-10 min. Rör då och då så det inte bränner. Tillsätt osten och smaka av med salt och kryddor.

Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnssäker form med smör. Varva ostsås, köttfärssås och lasagneplattor. Börja och avsluta med ost-sås. Gratinera i ugnen 40-45 min, tills lasagnen fått fin, gyllenbrun färg. Servera med en sallad.

Visningar: 473
Inlagt 2013-11-18 18:53:11