Receptbeskrivning
Värmande äppelglögg med calvados och ingefära
Ingredienser
för
1 l äppeljuice
1 dl calvados
1 st kanelstång/stänger
5 st kardemummakärnor
1 ingefära
1 st citron(er)
1 st apelsin(er)
1 tsk mörkt muscovadoråsocker
1 dl calvados
1 st kanelstång/stänger
5 st kardemummakärnor
1 ingefära
1 st citron(er)
1 st apelsin(er)
1 tsk mörkt muscovadoråsocker
Beskrivning
Till ca 10 små koppar behövs:
1. Lägg alla kryddorna i en vid kastrull.
2. Häll på äppeljuicen och calvados över kryddorna.
3. Skiva halva citronen i tjocka skivor, behåll skalet. Skär skalet av apelsinen, strimla skalet fint.
Skala och skär ingefäran i små bitar. Rör ner alltsammans i kastrullen. Pressa ner saften från en halv citron.
4. Smaksätt med lite mörkt muscovadråosocker och låt glöggen blir riktigt het.
Häll upp i små koppar eller ger bort som present i en vacker flaska.
1. Lägg alla kryddorna i en vid kastrull.
2. Häll på äppeljuicen och calvados över kryddorna.
3. Skiva halva citronen i tjocka skivor, behåll skalet. Skär skalet av apelsinen, strimla skalet fint.
Skala och skär ingefäran i små bitar. Rör ner alltsammans i kastrullen. Pressa ner saften från en halv citron.
4. Smaksätt med lite mörkt muscovadråosocker och låt glöggen blir riktigt het.
Häll upp i små koppar eller ger bort som present i en vacker flaska.
Visningar: 344
Inlagt 2013-11-18 21:31:09






15 min