Receptbeskrivning
Russinkakor
Ingredienser
för
200 g smör
1.75 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1.5 dl russin
1.75 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1.5 dl russin
Beskrivning
40 st
1. Rör smör och socker mjukt och smidigt.
2. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och russin.
3. Tillsätt mjölblandingen och blanda snabbt samman till en deg.
4. Forma små bollar, tryck till dem lätt med handen. Lägg dem glest på
en plåt.
5. De flyter ut ganska mycket så se till att det finns gott om plats runt
om varje kaka.
6. Grädda i 175 grader i ca 10 min.
Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson
1. Rör smör och socker mjukt och smidigt.
2. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och russin.
3. Tillsätt mjölblandingen och blanda snabbt samman till en deg.
4. Forma små bollar, tryck till dem lätt med handen. Lägg dem glest på
en plåt.
5. De flyter ut ganska mycket så se till att det finns gott om plats runt
om varje kaka.
6. Grädda i 175 grader i ca 10 min.
Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson
Visningar: 455
Inlagt 2013-11-18 21:50:24






30 min