Receptbeskrivning
Korv Stroganoff
Erick Holm via Recept.nu
Ingredienser
för
400 g falukorv
2 st finhackade saltgurkor
3 st tomater
1 st rödlök, skivad
1 st finhackad vitlöksklyfta
1 msk smör
3 dl grädde
1 dl crème fraîche
2 msk tomatpuré
salt
vitpeppar
persilja till dekoration
2 st finhackade saltgurkor
3 st tomater
1 st rödlök, skivad
1 st finhackad vitlöksklyfta
1 msk smör
3 dl grädde
1 dl crème fraîche
2 msk tomatpuré
salt
vitpeppar
persilja till dekoration
Beskrivning
1. Skär falukorven i tvåcentimeters bitar. Stek i panna.
2. Smält smöret i en panna. Lägg i rödlöken, vitlöken och tomatpurén. Fräs utan att det får färg, tillsätt grädden under omrörning. Låt sjuda i 10 min. Smaka av med salt och peppar. Mot slutet tillsätt crème fraîche.
3. Lägg i den brynta falukorven tillsammans med saltgurkan och låt allt bli genomvarmt.
4. Skär under tiden tomaterna i 4 klyftor och ta ur kärnorna. Skär bort tomatskinnet och använd tomatfiléerna som dekoration vid servering.
5. Här passar det bra att servera ett gott potatismos till.
2. Smält smöret i en panna. Lägg i rödlöken, vitlöken och tomatpurén. Fräs utan att det får färg, tillsätt grädden under omrörning. Låt sjuda i 10 min. Smaka av med salt och peppar. Mot slutet tillsätt crème fraîche.
3. Lägg i den brynta falukorven tillsammans med saltgurkan och låt allt bli genomvarmt.
4. Skär under tiden tomaterna i 4 klyftor och ta ur kärnorna. Skär bort tomatskinnet och använd tomatfiléerna som dekoration vid servering.
5. Här passar det bra att servera ett gott potatismos till.
Visningar: 178
Inlagt 2013-11-19 18:31:15






0 min