Receptbeskrivning
Catrins filmjölkslimpa
Daniel Finnen via Ica.se
Ingredienser
för
0.5 dl vetekli
1 grahamsmjöl
1 linfrö
1 solrosfrö
2 mandel
2 bikarbonat
1 salt
2 russin
9 dl filmjölk
3 dl sirap
1 grahamsmjöl
1 linfrö
1 solrosfrö
2 mandel
2 bikarbonat
1 salt
2 russin
9 dl filmjölk
3 dl sirap
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj 2 avlånga bakformar på 1 1/2 liter (för 2 bröd) och strö dem med vetekli.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt russin, filmjölk och sirap, rör om väl. Häll smeten i formen.
Grädda brödet ca 1 timme. Känn efter med en sticka om det är klart.
För alla
Filmjölkslimpan är fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.
Visningar: 448
Inlagt 2012-02-28 22:36:23

