Receptbeskrivning
Juligt filmjölksbröd
Daniel Finnen via Ica.se
Ingredienser
för
1 l filmjölk
1 bikarbonat
2 sirap
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 rågmjöl
3 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl russin
hasselnötter
1 bikarbonat
2 sirap
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 rågmjöl
3 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl russin
hasselnötter
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda ihop filmjölk, bikarbonat, sirap och salt i en bunke. Tillsätt vetemjöl, grahamsmjöl, grovt rågmjöl, solrosfrön, linfrön, russin och eventuellt hasselnötter. Blanda väl, men mycket försiktigt.
Smörj en 2-liters brödform (för 1 bröd) väl eller använd bakplåtspapper i formen. Fyll den med smeten och strö över lite mjöl.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 60 minuter, sänk sedan värmen till 175°C och grädda ytterligare ca 30 minuter. Täck ev med folie.
Pröva med sticka att brödet känns torrt. Låt brödet vila minst 5 timmar i formen.
Visningar: 344
Inlagt 2012-02-28 22:39:51

