Receptbeskrivning

Squashsallad

Ingredienser för
600 g squash
vatten
2 tsk salt, (per liter vatten)
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
3 msk koriander, färsk
Dressing
2 msk olivolja
0.5 msk rödvinsvinäger
1 tsk fransk senap
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm spiskummin, mald


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Fräsch sallad möts från Marocko med squash, rödlök och färsk koriander.

1. LÃ¥t vatten och salt koka upp i en stor kastrull.
2. Skär squashen i stora tärningar och låt dem koka i vattnet tills de är nästan genomkokta, 4-5 minuter. Det ska fortfarande vara motstånd då man sticker i dem med en sticka. Låt rinna av väl och bli svalt.
3. Skala och hacka rödlök och vitlök.
4. Blanda samman dressingen.
5. Blanda squashtärningar, lökhack och koriander i en skål.
6. Blanda ner dressingen. Smaka eventuellt av med mera kryddor. Låt stå svalt före serveringen.

Visningar: 626
Inlagt 2014-01-12 11:20:23