Receptbeskrivning
Summer turkey dumpling
Erick Holm via Recept.nu
Ingredienser
för
8 dl kärnvetemjöl
3 dl hett vatten
1 kg kalkonfilé
1.5 dl vårlök eller purjolök
1 st äpple (granny smith)
1 st päron (anjou)
1 dl blekselleri
1 st röd paprika
1.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1 tsk rökessens
1 tsk sambal oelek
0.5 st citron
0.5 dl persilja
1 dl mango chutney
80 ml koncentrerad kycklingfond
1 msk ingefära, riven
1 st citron, rivet skal
1 msk flytande honung
1 msk rapsolja
3 dl hett vatten
1 kg kalkonfilé
1.5 dl vårlök eller purjolök
1 st äpple (granny smith)
1 st päron (anjou)
1 dl blekselleri
1 st röd paprika
1.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1 tsk rökessens
1 tsk sambal oelek
0.5 st citron
0.5 dl persilja
1 dl mango chutney
80 ml koncentrerad kycklingfond
1 msk ingefära, riven
1 st citron, rivet skal
1 msk flytande honung
1 msk rapsolja
Beskrivning
1. DegHäll lite vatten i taget och jobba in vätskan i mjölet.
2. När du fått större klumpar, tar du ur degen ur bunken och knådar den i ca 8-10 minuter tills den blivit smidig, len, studsig och fått en vitare färg.
3. Slå in den i plast och låt den vila i en halvtimme eller över natten i kylskåp om du vill förbereda dagen innan.
4. När degen skall användas så knåda först upp studsen i den först. Använd sen en degmaskin för att kavla ut degen. Vanlig kavel går också bra, liksom att använda en asiatisk rullpinne med små degbitar åt gången.
5. Gör degen ungefär 1 mm tjock drygt. Stansa ut rundlar med hjälp av ett större glas eller en kakform.
6. FyllningenHacka alla ingredienser medan degen vilar.
7. När allt är hackat blandar du grönsakerna med kryddorna och slutligen kalkonen.
8. Blanda om varsamt tills allt är ordentligt fördelat.
9. Lägg en liten matsked i mitten på varje rundel/disk.
10. Stryk vatten i en halvmåne långs diskens övre kant.
11. För mitten på den undre mot den övre och tryck till.
12. Vik mot den ena kanten och avsluta med att vika in "tårkanalen".
13. Vik ut på andra sidan och gör likadant.
14. Forma en halvmåne och en snygg "rygg" på dumplingen med dina tummar. Klart!
15. Hetta upp en teflonpanna så den är riktigt varm.
16. Lägg i dina dumplings åt låt dom steka i ca två minuter. Lyft gärna upp och titta så de inte bränns. De ska ha fått en gyllenbrun färg på undersidan.
17. Häll sedan i ca 1,5-2 dl kokhett vatten mellan dumplingarna och lägg på ett lock.
18. När allt vatten har dunstat drar du av pannan från plattan, tar av locket och låter knytena vilar lite innan du varsamt lyfter upp dom på ett fat.
19. Njut dina dumplings som dom är eller med en god dippsås.
2. När du fått större klumpar, tar du ur degen ur bunken och knådar den i ca 8-10 minuter tills den blivit smidig, len, studsig och fått en vitare färg.
3. Slå in den i plast och låt den vila i en halvtimme eller över natten i kylskåp om du vill förbereda dagen innan.
4. När degen skall användas så knåda först upp studsen i den först. Använd sen en degmaskin för att kavla ut degen. Vanlig kavel går också bra, liksom att använda en asiatisk rullpinne med små degbitar åt gången.
5. Gör degen ungefär 1 mm tjock drygt. Stansa ut rundlar med hjälp av ett större glas eller en kakform.
6. FyllningenHacka alla ingredienser medan degen vilar.
7. När allt är hackat blandar du grönsakerna med kryddorna och slutligen kalkonen.
8. Blanda om varsamt tills allt är ordentligt fördelat.
9. Lägg en liten matsked i mitten på varje rundel/disk.
10. Stryk vatten i en halvmåne långs diskens övre kant.
11. För mitten på den undre mot den övre och tryck till.
12. Vik mot den ena kanten och avsluta med att vika in "tårkanalen".
13. Vik ut på andra sidan och gör likadant.
14. Forma en halvmåne och en snygg "rygg" på dumplingen med dina tummar. Klart!
15. Hetta upp en teflonpanna så den är riktigt varm.
16. Lägg i dina dumplings åt låt dom steka i ca två minuter. Lyft gärna upp och titta så de inte bränns. De ska ha fått en gyllenbrun färg på undersidan.
17. Häll sedan i ca 1,5-2 dl kokhett vatten mellan dumplingarna och lägg på ett lock.
18. När allt vatten har dunstat drar du av pannan från plattan, tar av locket och låter knytena vilar lite innan du varsamt lyfter upp dom på ett fat.
19. Njut dina dumplings som dom är eller med en god dippsås.
Visningar: 259
Inlagt 2013-11-20 17:51:49






0 min