Receptbeskrivning

Mörkt filmjölksbröd

Ingredienser för
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 aprikoser
1 dl russin
1 dl hasselnötter
1 l filmjölk
1 bikarbonat
2 sirap


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 175°C.
Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, aprikoser, russin och nötter i en bunke. Nötterna kan grovhackas eller användas hela.
Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör mycket försiktigt till en jämn, tjock smet.
Smörj två 1,5-liters brödformar (för 2 bröd) väl eller använd bakplåtspapper i formen. Fyll den med smeten och strö över lite mjöl.
Grädda bröden i formarna i nedre delen av ugnen, ca 1,5 timme. Täck med folie om de blir för mörka. Pröva med sticka så att de känns torra. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.

För alla
Fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.

Visningar: 264
Inlagt 2012-02-28 23:41:05