Receptbeskrivning

Kokosgröt

Ingredienser för
2 st ägg
1 dl kokosmjölk
1 msk kokosnötsmjöl
1 msk kokosfett


  10 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
LCHF- gröt 1 portion

2 ägg
1 dl grädde (för mejerifri välj: kokosmjölk/mandelmjölk/havregrädde)
1 msk kokosnötsmjöl
vaniljpulver och kanel
30 g smör + ev smörklick för smöröga på gröten (för mejerifri välj: kokosfett)

Gör så här:
Vispa ägg och grädde väl, vispa ner kokosnötsmjölet och krydda upp med vaniljpulver och kanel. Stek på medelhög värme i stekpanna med smöret i och fös försiktigt gröten fram och tillbaka, den får absolut inte stekas hårt.
Självklart går den att göra i kastrull också (numera gör vi alltid gröten i tjockbottnad kastrull med en spiralvisp).
Servera gärna med gammaldagsmjölk och kanel. Varför inte låta en rejäl klick smör smälta på gröten, sk smöröga!

Detta är dotterns frukost varje morgon och hon har via en del experimenterande själv kommit fram till denna gröt.

Ibland tar hon i lite fibrex för lite mer tugg.
Jag kan tänka mig att kardemumma också kan vara gott som smaksättning.

* För helt mejerifri (paleogröt) ta kokosgrädde/mandelmjölk (havregrädde för de som önskar det) och kokosfett.

Säkert en bra mkt mer hälsosam gröt för barna istället för dessa ”pappgröter”!

Recept från Marianns LCHF Mat och bak, mariannslchf.se.

Visningar: 371
Inlagt 2013-11-20 22:46:01