Receptbeskrivning

Majsplättar med tomatcouscous och fetaostkräm

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
2 portioner
Majsplättar:
1 ägg
2 msk vetemjöl
ca 150 g majskorn
1 schalottenlök
1/2 squash, 100 g
salt, svartpeppar
1 msk matfett
Tomatcouscous:
1 dl stor couscous
2 dl krossade tomater
Fetaostkräm:
50 g fetaost
1/2 dl turkisk yoghurt
2 msk urkärnade svarta olivhalvor
1 tsk hackad basilika
salt, peppar
Servera med:
mâchesallad eller rucolasallad

Gör så här
Majsplättar: Vispa samman ägg och mjöl. Blanda ner majs och grovt riven lök och squash. Salta och peppra.
Klicka ut 4 klickar i en stekpanna och platta ut smeten lite. Stek plättarna på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 2 minuter per sida.
Tomatcouscous: Koka couscousen i en kastrull med krossade tomater enligt anvisningarna på förpackningen.
Fetaostkräm: Blanda smulad fetaost, yoghurt, oliver och basilika. Smaka av med salt och peppar. Servera med sallad.

Visningar: 435
Inlagt 2013-11-21 15:06:40