Receptbeskrivning

Risotto med purjo och ädelost

Ingredienser för
1 st purjolök, stor
3 msk olivolja
4 dl avorioris, eller arborioris
8 dl grönsaksbuljong, kokande, tärning
175 g ädelost, t ex danablu, kvibille eller grädd
grönsallad med tomater och strimlad stjälks


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skölj, ansa och strimla purjon fint. Fräs den på medelvärme i oljan i tjockbottnad kastrull ett par minuter, utan att den tar färg.
2. Tillsätt riset och fräs ytterligare ett par minuter under omrörning, tills riskornen glänser.
3. Häll på den kokande buljongen och rör om. Koka upp och låt puttra sakta under lock ca 20 minuter eller den tid som anges på rispaketet - riset ska vara färdigkokt. Ta från värmen och låt ev stå och svälla ytterligare 5 minuter.
4. Vrid över ett par varv med pepparkvarnen, tillsätt den tärnade osten och rör ned den. Spara några ostbitar att garnera med, ev tillsammans med några strimlor rå purjo. Servera omedelbart med en sallad och ev kött.

Visningar: 514
Inlagt 2013-11-21 15:07:11