Receptbeskrivning

Super carbonara

Ingredienser för
1 st gul lök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or) pressade
1 st röd paprika
1 frp bacon
1 crème fraiche paprika & chili
2 dl grädde
0.5 dl mjölk
12 st soltorkade tomater (10 - 15 beroende på storlek)
0.5 dl parmesanost riven
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
papardelle, bred bandpasta
parmesanost till servering


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Hacka lök och fräs mjuk i en djup panna (typ wokpanna) tillsammans med olivoljan.
2. Hacka paprikan och lägg ner i pannan och fortsätt fräsa med löken, pressa i vitlöken och fräs tills paprikan är mjuk.
3. Skär bacon i bitar och rör ner i pannan och fortsätt fräsa.
4. Strimla soltorkade tomater och lägg ner i pannan.
5. Rör i drygt hälften av grädden och mjölken och låt den koka in i fräset.
6. Rör ner crème fraichen.
7. Häll i resten av grädden och låt pastasåsen koka upp.
8. Rör ner ca 1/2 dl riven parmesanost.
9. Smaka av med salt och peppar
10.Servera såsen med pasta och toppa med riven parmesanost.

Foto: Emma Mattsson

Visningar: 415
Inlagt 2013-11-22 12:28:23